Devět milionů. Tolik chce Jihlava zatím investovat do oprav Horáckého stadionu

22. květen 2017
Zprávy z

Město Jihlava plánuje investovat do zázemí Horáckého zimního stadionu jednotky milionů korun. Bez nutných oprav totiž Dukla nemůže hrát extraligu. Dnes o tom mají rozhodnout zastupitelé. Už před časem přislíbil hejtman Jiří Běhounek, že kraj přidá také.

Kabiny, zázemí pro zdravotníky, místnost pro antidopingovou kontrolu a zázemí pro videorozhodčí. Přesně to na Horáckém zimním stadionu buď chybí, nebo je v nevyhovujícím stavu. První ligu tým hrát může, extraligu podle pravidel ne.

„Požádám zastupitelstvo o výpomoc. Stadion se musí trochu opravit,“ řekl ve vysílání Českého rozhlasu Region hejtman Jiří Běhounek.

Čtěte také

Horácký zimní stadion je majetkem statutárního města Jihlava. Nedořešená ale zůstává otázka celkové rekonstrukce legendárního stadionu a nebo stavba úplně nové arény.

Duklu zprivatizujme, říkají někteří

Druhá část je klub Dukla Jihlava. Patří také městu Jihlava a v zastupitelstvu se objevují hlasy, které volají po privatizaci. Miroslav Tomanec (Forum Jihlava) si myslí, že by město nemělo dlouhodobě vlastnit profesionální sportovní klub. „Nikdy se konkrétní kroky, které by měly nějakou systémovost, neudělaly. Zatím je to ve fázi, jestli přijde konkrétní zájemce,“ řekl Tomanec.

Strategický partner je podle náměstka primátora Radka Popelky (ANO) klíčový. Vedení klubu má proto za úkol takového partnera hledat. „Ten proces běží, a tím, že běží tolik let, tak je patrné, že to není jednoduché. Je to nějaká značka, má to hodnotu,“ uvažuje politik.

autoři: mik , daz
Spustit audio