Dítě v Třebíči zemřelo násilnou smrtí. Policie obvinila přítele jeho matky

1. červenec 2015
Zprávy z

Kriminalisté objasnili případ úmrtí malého chlapce na Třebíčsku. V neděli 28. června dopoledne zasahovali záchranáři u dítěte v bezvědomí. Na místo přijeli i policisté s podezřením, že kojence někdo poranil. Dítě i přes velkou snahu lékaře na následky svého zranění zemřelo. V době údajného skutku s ním byl přítel matky.

Policisté ihned zahájili potřebné úkony, od přítele matky dítěte se ale doslechli, že k žádnému násilí nedošlo. Pitva ale prokázala pravý opak.

„Jako osobu důvodně podezřelou ze spáchání závažného trestného činu zadrželi kriminalisté sedmadvacetiletého muže z Třebíčska, který měl dítě v době nepřítomnosti jeho matky v péči. Muž byl umístěn do policejní cely,“ říká policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že se údajný pachatel k činu přiznal.

Na začátku bylo plačící dítě. „Muž ho vyndal z postýlky a opakovaně s ním prudce zatřásl s cílem dítě přimět, aby se utišilo. Vzhledem ke kojeneckému věku si muž musel být vědom rizika, že toto jednání může způsobit vážnou újmu na zdraví. Chlapci tím skutečně způsobil těžká zranění, kterým dítě následně podlehlo.“

Sedmadvacetiletý muž, který byl v minulosti trestán také za násilnou činnost, půjde pravděpodobně do vazby. Zpovídat se bude z trestného činu těžké ublížení na zdraví dítěti. V případě prokázáni viny mu hrozí až šestnáct let za mřížemi.

autor: mik
Spustit audio