Dukla může na Horáckém zimním stadionu hrát extraligu. Klub získal potřebné potvrzení

17. srpen 2017
Zprávy z

Upravený Horácký zimní stadion vyhovuje nárokům české nejvyšší hokejové soutěže. Takový je verdikt ligové komise, která se do Jihlavy přijela podívat. Ředitel nejvyšší soutěže Josef Řezníček byl dokonce spokojený nad očekávání. Na stadionu jsou upravené kabiny a mimo jiné také zázemí pro videorozhodčího.

Dukla může hrát extraligu, má totiž stadion, který v rámci možností odpovídá standardům nejvyšší hokejové soutěže.

Po postupu Dukly z první hokejové ligy vyvstala otázka, kde bude klub hrát. Starý jihlavský stadion totiž neodpovídal požadavkům, mimo jiné tam nebylo odpovídající zázemí pro videorozhodčího.

„Všechny ty prostory, zejména kabina hostů a kabina pro videorozhodčího, jsou na velmi dobré úrovni. Doufám, že se tady všechny kluby, které přijedou na Horácký zimní stadion, budou cítit dobře, komfortně,“ řekl Českému rozhlasu Josef Řezníček, ředitel nejvyšší hokejové soutěže.

„Ani se nečekalo, že to v tomto starém stadionu dokážeme dostat na takovou úroveň,“ dodal spokojený jednatel Dukly Bedřich Ščerban. „To mě potěšilo. S městem Jihlava jsme si rozdělili úkoly, platilo to a všechno jsme stihli včas.“

Kamery do této chvíle nebyly potřeba

Na Horáckém stadionu přibyly kamery, přesněji ty, které sledují dění na ledě, především pro potřeby rozhodčího.

„Obránce má střelu třeba 120 kilometrů za hodinu, ten puk neztratíte, nikdy, nikde,“ ukázal novinářům systém Richard Kamenický. Na stadionu mělo být minimálně šest kamer, nakonec jich tam je devět.

autoři: mik , daz
Spustit audio