Dvě podobné nehody na dálnici D1. Bohužel stejný počet zemřelých řidičů

17. srpen 2017
Zprávy z

Na dálnici D1 na Vysočině se v uplynulých dvou dnech staly dvě nápadně podobné dopravní nehody. Při obou řidiči narazili do stojících nebo pomalu popojíždějících kamionů. Následky jsou fatální – oba řidiči na místě zemřeli. První nehoda se stala v úterý odpoledne u Velké Bíteše, druhá ve středu odpoledne u Humpolce, kde zemřel teprve dvacetiletý řidič dodávky.

Dálnici tento týden na Vysočině zastavily dvě tragické nehody. Při obou zemřeli řidiči, kteří narazili do stojícího nebo popojíždějícího kamionu.

První se stala v úterý krátce po poledni u Velké Bíteše. Cizí státní příslušník tam svým vozidlem Porsche narazil do kamionu, který pomalu dojížděl ke koloně.

Čtěte také

Nehoda, dálnice D1

Druhá nehoda se stala ve středu kolem půl páté na kilometru 93,5 ve směru na Prahu. Mladý řidič dodávky tam narazil do stojícího kamionu. Podle policie se patrně nevěnoval řízení, nákladní automobil před ním musel zastavit z důvodu další dopravní nehody. „Jednalo se o dopravní nehodu mezi jízdní soupravou složenou z tahače a návěsu a osobním vozidlem. Tato nehoda byla účastníky oznámena integrovanému operačnímu středisku v 16:16 hodin,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková s tím, že kamion byl řádně označený trojúhelníkem a měl zapnutá výstražná světla.

„Po nárazu zůstal řidič uvnitř zaklíněný. Ve vozidle cestoval sám. Jednalo se o dvacetiletého muže, který při nehodě utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel.“

„V této souvislosti znovu apelujeme na všechny řidiče, kteří jezdí po dálnici D1, kde se v některých úsecích dálnice stále opravuje a provoz je výrazně omezený, což přináší tvorbu kolon, aby se plně věnovali řízení vozidla, aby dodržovali nejvyšší povolenou rychlost, dodržovali bezpečný odstup za vozidlem, které jede před nimi a aby sledovali informačních tabule na dálnici D1, řekla dále mluvčí Dana Čírtková.

Na silnicích Vysočiny letos zemřelo 21 osob.

autor: mik
Spustit audio