FOTO: Po neopatrné jízdě z kopce se u pelhřimovské nemocnice převrátila cisterna

23. srpen 2017
Zprávy z

V úterý odpoledne kolem 16. hodiny se v kopci u pelhřimovské nemocnice na hlavní výpadovce na Jihlavu převrátil vůz s odpady z bioplynové stanice. Policie na místě zjistila, že řidič traktoru (22) jel patrně příliš rychle, dostal smyk a převrátil se. Nikomu se ale naštěstí nic nestalo.

V Pelhřimově se převrátila cisterna s odpady z bioplynové stanice. Tuny zapáchající tekutiny následně odtekly do okolí včetně největší křižovatky ve městě.

Hrůzně vypadající dopravní nehoda se stala po neopatrné jízdě, konstatovala policie. „Dvaadvacetiletý řidič traktoru s přívěsem projížděl v Pelhřimově po silnici II/602 po ulici Slovanského Bratrství. Jel od obce Olešná směrem do centra Pelhřimova. Na přímém úseku v klesání nepřizpůsobil rychlost jízdy a s jízdní soupravou dostal smyk, který nezvládl. Poté vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do svislé dopravní značky. Následně vyjel zpět na komunikaci, kde se jízdní souprava přetočila směrem vlevo a poté se přívěs převrátil na pravý bok. Při převrácení došlo k jeho poškození a vylití obsahu - odpadu z bioplynové stanice - na pozemní komunikaci,“ potvrdila mluvčí policie Dana Čírtková.

Nehoda vyvolala velké reakce především na sociálních sítích. Hasičům trvalo přes hodinu, než cisternu odstranili a silnici uklidili.

Vzniklá škoda přesahuje 800 tisíc korun.

Převrácená cisterna, Pelhřimov
Převrácená cisterna, Pelhřimov
Převrácená cisterna, Pelhřimov
Převrácená cisterna, Pelhřimov
autoři: mik , ost
Spustit audio