FOTO: První den ostrého provozu s uzavřeným Brněnským mostem v Jihlavě

3. duben 2018
Zprávy z

Dnes je první všední den po uzavření Brněnského mostu v Jihlavě. Lidé vyrazili do práce, na úřady. Nápor je především na ulici Okružní, která vede od OD TESCO kolem sídliště Březinky až na kruhový objezd pod čerpací stanicí. Tam se od rána tvoří fronty.

Brněnský most je uzavřený od neděle a opravy potrvají až do října letošního roku. O objízdných trasách jsme podrobně psali zde.

Čtěte také

Reportér Daniel Zach od rána sleduje dopravu právě ve zmiňované Okružní ulici. Ve vysílání upozornil především na směr od Tesca dolů. „Cesta nahoru k Tescu mi trvala tři minuty, což je obvyklý čas, i když není uzavřený Brněnský most. Cesta dolů, která je i cestou pro řidiče ve směru od Žďáru nad Sázavou, trvala deset minut.“

Uzavírka Brněnského mostu, Jihlava
Uzavírka Brněnského mostu, Jihlava

Pruhy pro autobusy a záchranáře

Na objízdných trasách jsou pruhy pro autobusy a záchranáře. „Řidiči si na to asi moc zvykat nechtějí, všiml jsem si, že je občas používají k předjíždění. Na všechno tady ale dohlíží policie, městská i státní.“

Jihlava, ve spolupráci s Krajem Vysočina připravila objízdné trasy. Měsíce na tom pracovaly týmy odborníků. Magistrát chce nicméně vyhodnotit objízdné trasy, a pokud si řidiči najdou nějakou zkratku a budou tím ohrožovat bezpečnost obyvatel, tak se tam objeví zákazová značka. Českému rozhlasu Vysočina to řekl náměstek primátora Vratislav Výborný (ČSSD).

Uzavírka Brněnského mostu, Jihlava
Uzavírka Brněnského mostu, Jihlava
autoři: mik , daz
Spustit audio