FOTO: Zdrogovaný řidič kamionu vysypal na dálnici víno. Pak pokračoval ještě 30 kilometrů

7. červenec 2017
Zprávy z

OBSAHUJE FOTOGALERII! Řidič pod vlivem drog vysypal na dálnici D1 větší množství nákladu – krabicového vína. Nehoda se stala ve čtvrtek ráno kolem šesté hodiny. Policisté zjistili, že šofér jel z Maďarska, projel Slovensko a Českou republiku. Alkohol nepil, pozitivní test ale prokázal, že byl pod vlivem omamných látek. Navíc svou jízdou ohrozil ostatní řidiče na dálnici.

Nehoda se stala ve čtvrtek ráno. „Na 142,7 kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu se kolem šesté hodiny ranní plně nevěnoval řízení vozidla a s jízdní soupravou vyjel na pravou stranu mimo pozemní komunikaci, kde nejdříve poškodil dopravní značení a poté 15 metrů odvodňovacího žlabu a 30 metrů travnatého porostu. Nákladní souprava se vlivem toho naklonila na levou stranu a došlo k protrhnutí levé boční stěny,“ popsala mluvčí policie Dana Čírtková.

Krátce poté se vysypal náklad složeného krabicového vína. „Řidič soupravy ale bez zastavení z místa dopravní nehody v jízdě pokračoval dál, přestože poškozená konstrukce levého boku návěsu výrazně přesahovala obrysy vozidla. V úsecích dálnice mezi 141 - 134 kilometrem a 119 - 112 kilometrem projížděl po dálnici, kde je jízda převedena do jednoho jízdního pásu a provoz je veden v obou směrech, čímž bezprostředně ohrožoval větší počet osob cestujících v protijedoucích vozidlech. Na 111. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu poškozenou jízdní soupravu zastavila policejní hlídka z dálničního oddělení Velký Beranov.“

Nehoda, D1, kamion

Policisté zjistili, že řidič není pod vlivem alkoholu. Test na omamné látky ale byl pozitivní. „Dechová zkouška byla negativní, ale provedený test na drogy měl pozitivní výsledek na látku obsahující amfetamin a metamfetamin,“ dodal mluvčí s tím, že řidiči za obecné ohrožení z nedbalosti hrozí až pětiletý trest.

Nehoda, D1, kamion
autor: mik
Spustit audio