FOTO/VIDEO: Tam mi to uklouzlo a byli jsme na střeše. Řidička v Jihlavě převrátila auto

17. leden 2018
Zprávy z

Sněžení a hůře sjízdné silnice znamenají hodně práce pro odtahové firmy. Speciální vozidla vyprošťují kamiony z dálnice, menší pak osobní auta z téměř celého kraje. Práci měli také v Jihlavě na Humpolecké ulici, kde se převrátila řidička i s dvěma dětmi.

„Jedeme do Jihlavy, na Humpoleckou, je tam Škoda Fabia na střeše,“ řekl reportérovi řidič odtahové služby Tomáš Bartoň z odtahové služby Paseka.

„Tam mi to trochu uklouzlo, trochu to tancovalo po silnici. A bylo to. Jely jsme na gymnastiku,“ uvedla mladá řidička Dáša, která jela se svými dvěma dcerkami. Její auto, bílá Fabia, skončila na střeše. „Ani jsem nečekala, že se to otočí. Otáčelo se to tak jako pomalu. Nikomu se naštěstí nic nestalo, děti byly v sedačkách,“ popisovala.

Poškozené auto se nakonec podařilo z Humpolecké ulice odvézt.

Převrácené auto, Jihlava
Převrácené auto, Jihlava

Priorita – dálnice

Složitou situací na silnicích se zabývá také krizový štáb Kraj Vysočina, který informují hasiči a policisté. Mluvčí Jitka Svatošová říká, že prioritou je především zprůjezdnit dálnici D1 v obou směrech. „Dálnice je na prvním místě, neméně důležité je udržovat sjízdnou objízdnou trasu.“

Dálnice je ve směru na Prahu už průjezdná, ovšem zůstává tam více než dvacetikilometrová kolona kamionů.

autoři: mik , daz
Spustit audio