Hejtman: Jsme ochotni se podílet na stavbě zimního stadionu pro všechny, ne jen pro Duklu

30. duben 2017
Zprávy z

Město Jihlava chce pro Duklu nový zimní stadion. Podle náměstkyně primátora Jany Mayerové (ANO) se má třetinou na stavbě podílet město a stejným dílem kraj a stát. Hejtman Jiří Běhounek se finanční výpomoci nezříká, ale jen za předpokladu, že to bude multifunkční stadion pro všechny, ne jen pro jihlavské hokejisty.

O stavbě nového stadionu nebo opravách stávajícího Horáckého se v Jihlavě mluví roky. Politici se ale zatím neshodli. S postupem Dukly do extraligy nabralo ale celé téma na aktuálnosti.

Čtěte také

Hejtman Jiří Běhounek ale třetinové dělení investice odmítá, i když ne zcela. „Tuhle myšlenku tady vyslovil pan místopředseda vlády Babiš, že by bylo výborné, kdyby se na tom třetinou podílel stát, třetinou obec a třetinou kraj. Když to pan Babiš, který nám nechce skoro nic dát, dá, tak se o tom můžeme bavit,“ poznamenal hejtman Běhounek.

Kraj by byl podle hejtmana schopen přispět, ale na halu pro všechny, ne jen pro jihlavskou Duklu. „Jsme ochotni se podílet na stavbě multifunkční haly pro všechny, protože taková hala tady chybí. Ale jen za podmínek, které budou naprosto jasné.“

„Bohužel po zkušenostech, které s diskusí s magistrátem máme, kupříkladu letiště, které se zatím nikam nepohnulo, vyčkáme a uvidíme.“

Nutné opravy Horáckého zimního stadionu

Dukla bude v příští sezóně hrát extraligu a potřebuje stadion, který vyhoví nárokům vrcholové soutěže. „Požádám zastupitelstvo o výpomoc. Stadion se musí opravit ve smyslu doplnění šaten, zázemí pro zdravotníky, rozhodčí, video rozhodčí,“ dodal hejtman.

autor: mik
Spustit audio