Horní Cerekev hledá zubaře. Nutně ho potřebují do konce roku

14. říjen 2017
Zprávy z

Městys Horní Cerekev na Pelhřimovsku hledá zubaře. Na konci letošního roku odejde stávající zubní lékařka do důchodu a asi patnáct set pacientů nemá kdo ošetřovat. I přes opakovanou inzerci s možností přenechání ordinace se zatím zájemce nenašel. Do všeho se vložil také samotný městys.

Horní Cerekev má problém se zubařem. Stávající lékařka odchází na konci roku do penze, nástupce ale nemá. Přes půl roku inzerovala v odborných časopisech s tím, že přenechá ordinaci i s pacienty. Nikdo se ale o místo na malé obci na jihovýchodě Vysočiny nepřihlásil.

Městys navíc nabízí výhodné nájemné jak v ordinaci, tak v obecním bytě, dodává starosta Jaroslav Anderle. „My jsme ten inzerát ještě obohatili o ty velmi výhodné nájemní podmínky, jak co se týká té vlastní ordinace, tak potom by se nám měl uvolnit byt, bylo by to k tomu jako bonus. Zatím ale žádná reakce.“

S podobným problémem se ale nepotýká jenom Horní Cerekev. Ve větších městech mají pro změnu lidé problém sehnat lékaře, stávající zubaři totiž nové pacienty nepřibírají. Česko přitom nemá akutní nedostatek zubních lékařů, jsou ale ve velkých městech a aglomeracích a o místa v menších sídlech není takový zájem.

autoři: mik , daz
Spustit audio