Humpolcem projede od ledna možná až stovka nových kamionů denně. Lidé mají strach

10. listopad 2015
Zprávy z

V Humpolci dokončují novou průmyslovou halu. Stát bude u výpadovky na Želiv pod dálnicí D1. Jedná se o klasický sklad, do kterého budou jezdit nákladní auta. Podle informací od investora, které má Český rozhlas k dispozici, jich bude asi stovka denně. Starosta Jiří Kučera (ODS) ale takové informace rezolutně popírá.

„To jsou prostě takové nesmysly, co ty lidi jsou schopni vyplodit, nemají absolutně žádné informace,“ rozčílil se starosta Humpolce Jiří Kučera. Podle něj budou do zásobovací haly v Pražské ulici jezdit maximálně jednotky nákladních aut denně. „Investor tady byl, je to na našem katastru, seznámil nás se svým záměrem. Ale nenavýší se doprava, možná o pár kamionů, neumím to teď přesně říci,“ dodal starosta.

Informace od investora jsou jiné

Českému rozhlasu se podařilo získat podklady od investora stavby. Podle nich může jít až o stovku kamionů denně a asi 45 osobních automobilů. Vozy budou navíc jezdit po frekventované ulici kolem plánovaného nového autobusového nádraží. „Je to takový limit nastavený, myslím si ale, že realita bude nižší,“ domnívá se Zdeněk Apeltauer, zástupce investora.

Lidé v Humpolci i přesto mají strach, pokračuje obyvatel Martin Hendrych. „Všechny děti a všichni lidé, kteří budou chtít využívat ten autobusový terminál, tak budou přecházet právě tu zatěžovanou ulici,“ argumentuje ke zvýšené dopravě Hendrych.

Lhůta na připomínky občanů Humpolce ale vypršela, stavba průmyslové haly je v plném proudu. Starosta Jiří Kučera připustil, že informace o této konkrétní hale nebyla zveřejněna obvyklým způsobem. „Územní plán je ale na webových stránkách a tam si každý může najít místa, kde je možné takto stavět.“

autor: lam
Spustit audio