Jeden postoupí, druhý skončí. Jihlavští hokejoví fanoušci nenechávají nic náhodě

4. březen 2015
Zprávy z

Horácký zimní stadion v Jihlavě se dnes večer stane dějištěm klíčového utkání I. hokejové ligy. Dukla vyzve v sedmém čtvrtfinálovém utkání hokejisty z Kladna. V sázce je postup do semifinále. Kdo vyhraje, postoupí, kdo prohraje, končí. Jihlavští fanoušci si u vstupenkových pokladen vystáli frontu a jsou připraveni své oblíbence významně podpořit.

„Dveře u pokladen se netrhnou,“ reportuje z místa Honza Kodet. „Čekám, že zítra bude vyprodáno a k tomu dlouhé fronty u pokladen. Proto jsem přišel s předstihem,“ řekl Českému rozhlasu jeden z fanoušků jihlavské Dukly, který využil pondělního respektive úterního večerního předprodeje.

Někteří fanoušci nakupují lístky skutečně ve velkém, zachytili jsme muže s pětadvaceti vstupenkami. Vypadá to, že půjde celá rodina a ještě příbuzenstvo, vtipkoval reportér. „Ne, to ne, je to pro lidi z práce, pro lidi z Českých Budějovic. Nechal jsem je tady na vrátnici, že si je zítra vyzvednou.“

Utkání Dukly Jihlava a kladenských Rytířů začíná dnes o půl šesté večer. „Bude to zápas tvrdý, ale Dukla vyhraje. Jsem fanoušek Dukly, musíme věřit,“ přeje si starší muž, který Dukle fandí rovných padesát let a pamatuje zlaté hokejové časy, kdy se na Horáckém zimním stadionu slavila ligová vítězství.

Čtěte také

autoři: mik , jak
Spustit audio