Jihlava se připravuje na uzavření Brněnského mostu, Na náměstí budují točnu pro trolejbusy

15. listopad 2017
Zprávy z

Na Masarykově náměstí a u obchodního domu Tesco v Jihlavě budou nové trolejbusové točny. Poslouží při změnách dopravy v souvislosti s opravami Brněnského mostu, které proběhnou pravděpodobně příští rok. Trolejbusy budou z druhé strany jezdit přes sídliště Březinky. Celé opatření vyjde Jihlavu asi na šest milionů korun.

„Já nevím, kudy to povedou, ale bude to tady v Jihlavě divoký,“ řekl pan Miroslav, toho času na zastávce trolejbusu. Uzavření Brněnského mostu se přeruší životně důležitá dopravní tepna, což způsobí nemalé komplikace.

„Obáváme se zejména souběhu prací na dálnici D1 a situací, kdy by na dálnici došlo k nějaké mimořádné události. V takovém případě by uzavírka Brněnského mostu způsobila úplný kolaps v dopravě,“ varuje mluvčí policie Dana Čírtková.

Řidiči totiž při problémech na dálnici D1 z Jihlavy směrem na Brno sjíždějí do Jihlavy a odtud pokračují na Velký Beranov nebo Měřín, což je cesta vedoucí právě přes Brněnský most.

Nové trasy pro MHD

Na uzavírku se chystá i město Jihlava. Na náměstí a u Tesca budují nové trolejbusové točny. „Opravy trolejového vedení budou stát asi 4,5 milionu, i ty doprovodné náklady, to je také záležitost v milionech korun,“ vypočítal mluvčí magistrátu Radek Tulis.

Opravy Brněnského mostu začnou zřejmě na samém konci zimy.

Jihlava, stavba točny
autoři: mik , daz
Spustit audio