Jihlavské radní Mayerové někdo poškodil soukromý majetek. Údajně kvůli jejímu angažmá na magistrátu

22. březen 2017
Zprávy z

Náměstkyni primátora Jihlavy Janě Mayerové kdosi rozbil u rodinného domu vodárnu. Sama politička se domnívá, že celá věc souvisí s její prací na magistrátu a také s tím, že často hovoří o situaci kolem zimního stadionu. Celou věc také vyšetřuje policie, prý totiž nešlo o pouhý vandalizmus.

Neznámý pachatel vnikl do objektu a hrubou silou poškodil čerpadlo, rozvody a elektroinstalaci.

„Až na drobný vandalismus se za uplynulých 25 let nikdo nepokusil vodárnu poškodit. Nejde o jediné poškození majetku rodiny Mayerovy v posledních týdnech, kdy někdo už potřetí rozbil okna na jednom z objektů, minulý týden před jejich domem někdo zničil světlo s pohybovým čidlem,“ řekl k případu mluvčí magistrátu Radek Tulis.

Výhružek bylo víc

Jana Mayerová a její manžel Daniel, toho času radní města Jihlavy, čelí podle vyjádření Radka Tulise nevybíravé kritice, vulgárním výpadům a výhružkám ze strany obvykle anonymních hokejových fanoušků. „Náměstkyně primátora Jana Mayerová a její manžel Daniel, který je radním města, si proto zničení vodárny dalšího jejich majetku vysvětlují jako útok.“

Důvodem je připravovaný dlouhodobý finanční plán města, ze kterého je patrné, že z vlastních zdrojů Jihlava stadion nezaplatí.

„Jestli v nás někdo chtěl poničením vodárny vyvolat pocit strachu, tak se mu to samozřejmě povedlo. Z tohoto zdroje bereme vodu a v domě s námi žijí i naše malé děti. Jestli nás tímto činem někdo chtěl motivovat k zadlužení města kvůli stadionu, tak mohu ujistit, že efekt je naprosto opačný. Jihlava potřebuje dát stamiliony korun i do mnoha jiných oblastí,“ řekl Jana Mayerová.

„Obávám se, že jsme terčem útoků proto, že lidem nelžeme, a po letech vágních prohlášení o dostatku peněz jsme jako první schopni lidem v Jihlavě popravdě říct, že město prostě nemá dostatek prostředků na stadion, a že si tu někdo nemůže vytrucovat velkou hračku,“ dodal radní Daniel Mayer.

autor: mik
Spustit audio