Jihlavští fotbalisté v divoké přestřelce prohráli s Plzní 2:4

5. říjen 2015
Zprávy z

Fotbaloví fanoušci v Jihlavě byli v neděli večer svědky velké přestřelky. Vysočina v 9. kole Synot ligy nakonec prohrála s mistrovskou Plzní 2:4. Po prvních pětačtyřiceti minutách utkání ale vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že diváci uvidí hned šest gólů.

„Bylo tam málo pohybu, oni se stihli přesouvat a měli dobře organizovanou obranu.“ Poznamenal k výsledku 0:0 po prvním poločase Jan Kovařík. Právě plzeňského záložníka ale jihlavská obrana na začátku druhé půle neuhlídala a Kovařík poslal Viktorii do vedení.

Když přidal Michal Ďuriš druhý gól Plzně, všechno nasvědčovalo tomu, že si favorit náskok pohlídá. Vysočinu ale dvoubrankový rozdíl ve skóre nepoložil. Plzeň Jihlavě darovala velkou příležitost, kterou využil Muris Mešanovič.

Jenže než stačil hlasatel oznámit, že se Jihlavě povedlo snížit, Plzeň z protiútoku po brance Ďuriše zvýšila na 3:1. „I když nám darovali první gól, my jsme jim to asi za minutu vrátili. „Viděl zásadní problém bosenský útočník ve službách Jihlavy.

Vysočina se v 84. minutě po gólu Mišůna přesto přiblížila Plzni na rozdíl jediné branky, divokou přestřelku ale zakončil v nastavení Mahmutovič.

9. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 2:4 (0:0)
Branky: 76. Mešanovič, 84. Mišůn - 61. a 77. Ďuriš, 50. Kovařík, 90.+1 Mahmutovič. Rozhodčí:Hrubeš - Wilczek, Pilný. ŽK: Hanuš, Mešanovič, Dvořák - Kučera. Diváci: 3707.

autor: jak
Spustit audio