Jihlavští hokejisté se radují z postupu do extraligové baráže

25. březen 2017
Zprávy z

Jihlavě vládne hokejová euforie. Téměř šest tisíc diváků sledovalo na Horáckém zimním stadionu rozhodující semifinále první ligy mezi domácí Duklou a hostujícím Kladnem. Napínavý duel rozhodla jedna jediná branka, kdy se ve 12. minutě ve vlastním oslabení trefil útočník Dukly Richard Diviš. Jihlava tak porazila Kladno 1:0 a stejně jako loni si zahraje extraligovou baráž.

„Na jedné straně cítím obrovskou euforii tady s Duklou, protože jsme si to moc přáli. Na druhé straně si dokážu představit i pocity kladenských hráčů, ke kterým skládám hlubokou úctu a respekt za to, co předvedli v této sérii. I za stavu 3:1, jak se vzchopili a urvali dva těsné zápasy, určitě to pro ně musí být těžké.“

Říkal těsně po zápase jediný střelec sedmého semifinále jihlavský útočník Richard Diviš. Byl to on, jehož střela rozhodla o osudu zápasu i celé série. Jihlava tak po výhře nad Kladnem 1:0 doplnila už jisté účastníky baráže České Budějovice, Pardubice a Karlovy Vary.

hokejista Richard Diviš

Každý tým čeká 12 barážových utkání a s každým soupeřem si zahraje systémem dvakrát doma a dvakrát venku. Kdo bude hrát nejvyšší hokejovou soutěž v příští sezoně, budeme vědět nejpozději v neděli 24. dubna.

Jihlava - Kladno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Semifinále play off první hokejové ligy - 7. zápas:
Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 12. Diviš. Rozhodčí: Roman Svoboda, Kubičík - Kis, Špringl. Vyloučení: 3:3, navíc Cetkovský (Kladno) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5911. Konečný stav série: 4:3.

Gólman Jakub Škarek slaví postup do baráže

1. kolo baráže – úterý 28. března

HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava (18:00)

HC Dynamo Pardubice - ČEZ Motor České Budějovice (18:00)

autor: jak
Spustit audio