Křižovatku na výpadovce z Jihlavy na Pelhřimov budou řídit semafory. Už od víkendu

7. červen 2017
Zprávy z

V Jihlavě na křižovatce u čerpací stanice ONO budou semafory. Poprvé se podle magistrátu mají rozsvítit o víkendu. Půjde o dočasné řešení v rušné křižovatce ulic Rantířovská a Žižkova, na které má navázat stavební úprava celého prostoru včetně velkého P+R parkoviště.

Semafory na výpadovce z Jihlavy na Pelhřimov začnou fungovat o víkendu. „Světelná signalizace bude v provozu každý pracovní den do 5:15 do 19:00, v sobotu od 7:00 do 12:00 a v neděli odpoledne od 13:00 do 19:00 hodin,“ upozornil mluvčí magistrátu Radek Tulis.

Jde o dopravně velmi rušné místo, kde v minulosti došlo k několika závažným dopravním nehodám. „Věříme, že toto opatření pomůže plynulosti a především bezpečnosti tohoto místa. Žádáme o shovívavost, než se podaří intervaly na semaforech co možná nejlépe nastavit,“ řekl náměstek primátora Vratislav Výborný.

Jihlava, křižovatka

Bude parkoviště

V lokalitě, kde je kromě rušné křižovatky a čerpací stanice také hřbitov má vzniknout parkoviště koncipovaní jako P+R, tedy s přímým napojením na městskou hromadnou dopravu. Má tam být celkem 110 parkovacích míst.

autor: mik
Spustit audio