Lidé ve Žďáře nad Sázavou mají připomínky k MHD. Stížnostmi bombardují radnici

25. listopad 2017
Zprávy z

Autobusy nereflektují výuku žáků, směny v továrnách, odjezdy rychlíků ze železničního nádraží. Takové jsou nejčastější výtky žďárských občanů směrem k systému městské hromadné dopravy. Autobusy jezdí podle nového řádu, který platí od léta. Podle starosty Zdeňka Navrátila už několik výtek do řádů zapracovali.

Obyvatelé ze Žďáru nad Sázavou nejsou zcela spokojeni se změnami v městské hromadné dopravě. Nový systém funguje od letošního léta.

Jedním z argumentů je vedení linek.


Podle nezávislého starosty Žďáru nad Sázavou Zdeňka Navrátila jsou jízdní řády stále v provizorním režimu, do ostrého se mají překlopit na začátku roku 2018. „Závěrečné kolo bychom rádi spustili od 1. ledna 2018, kdy by měl být systém definitivně nastaven. Další změny už bychom předpokládali spíše kosmetické v půlročních intervalech,“ prohlásil starosta.

MHD Žďár nad Sázavou

Cesta na Klafar

Ve Žďáře postupně vzniká nová čtvrť rodinných domů – Klafar. Od náměstí to nejsou ani dva kilometry a náš reportér Daniel Zach to osobním autem zvládl přejet za necelé čtyři minuty, zatímco reportérka Kateřina Tůmová jela autobusem 24 minut.

„Myslím, že měníme situaci už jen tím, že začíná městské hromadná doprava na Klafar jezdit,“ vysvětlil starosta Navrátil s tím, že postupem času se autobusové spojení do této části Žďáru nad Sázavou posílí.

autoři: mik , daz , Kateřina Tůmová
Spustit audio