Loni si užila jízdu na Harleyi. Letos by si seniorka z Polné přála zažít jízdu ve formuli

16. listopad 2017
Zprávy z

Už jen tři dny zbývají do otevření seznamu přání opuštěných seniorů v Česku. Ty budou plnit tisíce Ježíškových vnoučat, které lační po tom vybrat si konečně svého dědečka nebo babičku, kterým splní přání. Trochu náročnější, ale zato dobrodružnější sen pochází z domova v Polné, kde už Ježíškova vnoučata plnila přání loni.

Paní Lída si loni přála jízdu na Harleyi. Ta se jí splnila. „Byla jsem úplně nadšená. Vůbec jsem s tím nepočítala,“ vzpomíná seniorka. K jejímu domu v Polné nakonec přijela dokonce celá kolona těžkých strojů.

„Když jsem viděla, co si paní Lída přeje, a věděla jsem, že to můžu ihned splnit, tak jsem si řekla, že prostě musím. To je osud, že jsem takové přání našla,“ říká paní Martina, která se loni stala Lídiným Ježíškovým vnoučetem. „Když jsem pak slyšela její nadšení, byl to opravdu hřejivý pocit.“


Paní Lída má na loňskou jízdu vřelé vzpomínky. „Pak jsme jeli na výlet do Pelhřimova. Tam mě vzali na oběd a do cukrárny. Bylo to super! Akorát jsem na to nemohla vlézt, tak mě vždycky Martiny manžel popadl do náruče a posadil mě na to. Říkám, chudák, aby nepřišel o záda!“ směje se seniorka.

A co by si přála letos? „Chtěla bych se svézt ve formuli. Ale to je nesplnitelné!“ odpovídá vesele paní Lída. Na otázku, jestli se nebojí, že ji z toho „klepne pepka“, se jen ještě víc rozesměje. „Mně se líbí, jak tam ti kluci jezdí. Ráda se na to dívám,“ dodává.

autor: ost
Spustit audio