Lucie Bílá se přidala k Ježíškovým vnoučatům. Darovala peníze na koupi elektrických vozíků

24. listopad 2017
Zprávy z

Díky Lucii Bílé bude mít pan Václav jednodušší a veselejší život. Známá zpěvačka se totiž přidala k Ježíškovým vnoučatům a darovala 100 tisíc korun na koupi elektrických vozíků. Prvním, kterému udělala radost, je právě senior z Telče.

Pan Václav má rád čerstvý vzduch a pořád někam jezdí. O nohy přišel kvůli cukrovce před šesti lety a denně tak zápasí s rukavicemi prodřenými o kola klasického vozíku. Od Ježíškových vnoučat si skromně přál rukavice. Dostal je. A navrch k tomu bude mít i elektrický vozík od Lucie Bílé.

„Moje maminka 20 let pracovala v domově důchodců, takže mám ke starším lidem hodně blízko a vím, že to není jednoduché. Když jsme děti, tak je to krásné, ale když jsme dětmi na té druhé straně, tak už to tak jednoduché není. Nikdy mi to nebylo jedno,“ vysvětluje zpěvačka.

„Stala jsem se tím projektem posedlá. Už dávno se starám o seniory, podporuji Alzheimer centrum v Zátiší, koupila jsem jim bezbariérové vozidlo za svoje andílky. Tohle je projekt, u kterého prostě musím být. Od té doby – denně, poctivě, i v konkurenčních rádiích – o tom mluvím a rozkecávám to, aby lidé věděli, že existuje tabulka plná přání lidí, kteří zůstali na světě sami. A že se ty přání mohou splnit,“ vyznala se Lucie Bílá pro server iROZHLAS.cz.

Když se pan Václav zprávu o novém skútru dozvěděl, asi ani nevěřil vlastním uším. Doteď ho musel někdo tlačit, nebo prodíral rukavice. „Budu rád, když to přijde a budu to moct vyzkoušet. Ty rukavice jsou za chvíli roztrhané z toho, jak brzdím kola rukama,“ popisuje a dodává, že takto hezké Vánoce už dlouho neměl. „Na Ježíška já ani nevěřil,“ říká.

Spolu s ním začal opět věřit na Ježíška i zbytek domova v Telči. Díky Ježíškovým vnoučatům je splněná drtivá většina jejich přání. Všimla si toho i ředitelka domova Marika Krejčí. „Tohle jsou slzy štěstí. Kdyby tady paní Bílá byla, bude z toho nadšená,“ říká Krejčí.

Čtěte také

„Doba Vánoc je nádherná, a když v ní nejsme sami, o to víc nás všechno těší. Když budete chtít malinkatý dáreček nebo i klidně hodně velký, řekněte to nahlas našim pracovnicím a ony se budou snažit, aby vám to Ježíškova vnoučata nadělila,“ nabádala ředitelka domova babičky a dědečky.

Další dva elektrické vozíky by měly putovat do Telče za panem Leopoldem a jeho láskou Vlastou, kteří se v domově potkali. Bude to jejich první společná vyjížďka od doby, co se poznali. Pan Leopold si nejprve přál společný „dvojvozík“. Takový ale není, a tak svůj skútr dostanou oba, aby společně mohli jezdit na procházky.

autor: ost
Spustit audio