Lupič, který s pistolí obcházel benzínky ve Velkém Meziříčí, je ve vazbě

4. duben 2018
Zprávy z

Policistům ze Žďárska se podařilo v krátké době objasnit případ loupeže na benzínových čerpacích stanicích ve Velkém Meziříčí. Došlo k němu 25. března na dvou místech ve Velkém Meziříčí. Kriminalisté zjistili, že jde o jednoho muže, třicetiletého recidivistu. Teď mu hrozí až deset let za mřížemi.

Oba případy se staly v rozmezí asi dvou hodin v neděli 25. března večer. „Kolem deváté hodiny večer maskovaný muž vešel do jedné z čerpacích stanic, přičemž byl ozbrojený plynovou pistolí, kterou si přinesl za účelem zmocnit se finanční hotovosti. Ze strachu z odhalení svého jednání zanechal a z prostorů prodejny čerpací stanice odešel,“ popisuje první případ mluvčí policie Stanislava Miláčková.

„Kolem půl jedenácté večer však přišel do prodejních prostorů jiné čerpací stanice ve Velkém Meziříčí, kde pod pohrůžkou namířenou plynovou pistolí přinutil obsluhu, aby mu vydala finanční hotovost. Ze strachu o svůj život mu pracovnice čerpací stanice vydala finanční částku kolem deseti tisíc korun. Maskovaný muž si dal peníze do připravené tašky a následně z prodejny čerpací stanice utekl.“

Hned dva dny po spáchání skutku zadrželi policisté muže (30), u kterého našli plynovou pistoli a další věci, které při loupeži použil.

Údajný pachatel skončil ve vazbě, a pokud bude soudem uznán vinným, hrozí mu až desetiletý trest.

autor: mik
Spustit audio