Městskou hromadnou dopravu ve Žďáře čeká revoluce. Už od července letošního roku

18. duben 2017
Zprávy z

Nové jízdní řády, nové logo i vlastní slogan. To vše bude mít městská hromadná doprava ve Žďáře nad Sázavou. Změny přijdou v červenci s novými jízdními řády. O celou třetinu se sníží se počet linek. Cílem je mimo jiné zlepšit návaznost autobusů na odjíždějící rychlíky směrem do Brna.

Městské autobusy ve Žďáře nad Sázavou čekají velké změny. Ze stávajících čtrnácti linek bude nově devět. Přibudou čtyři nové zastávky – dvě na sídlišti Klafar, další v ulicích Dolní a Brněnská. K tomu hodlá město pořídit nové autobusy.

Nové logo a slogan

Výtvarníci ve Žďáře soutěžili o to, kdo navrhne lepší logo městské hromadné dopravě a také slogan. V červenci spolu s jízdními řády představí také novou marketingovou kampaň, která má zvýšit atraktivitu tohoto způsobu dopravy.

„Tou nejvýznamnější změnou, která bude patrná na první pohled, bude nové logo. V současné době zpracováváme výsledky, které představíme za necelé tři týdny,“ potvrdila mluvčí žďárské radnice Nikola Adlerová.

Změny v městské dopravě ve Žďáře připravovala velká pracovní skupina složená ze zástupců radnice, společnosti ZDAR a také Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice.

autoři: mik , Veronika Papoušková
Spustit audio