Na třebíčské poliklinice je nové místo pro krmení a přebalování dětí. Maminky si ho pochvalují

28. únor 2017
Zprávy z

Na třebíčské poliklinice Vltavínská se po letech čekání objevilo místo pro maminky a jejich děti. Family point nabídne dostatek soukromí a intimity pro přebalení malých dětí a kojení. Větší děti si tam mohou hrát a společně s rodiči ukrátit čas při čekání na ošetření.

„Pěkný, no, bylo to potřeba. Přebalovalo se tady hrozně, v kočáru. Bylo to utrpení hlavně pro ta děcka,“ řekly Českému rozhlasu dvě maminky Kristýna a Jana.

Family point na hlavní třebíčské poliklinice není uzavřená místnost, je to ohraničený prostor, kde má každá maminka dostatek soukromí k tomu, aby mohla nakrmit popřípadě přebalit své dítě. „Je to takzvaně základní family point, tedy bezpečné, klidné místo pro přebalení a kojení. A pak zde najdou informace pro rodiny,“ vysvětluje Anna Machátová z Mateřského centra.

„Máme tu speciální křeslo, které funguje tak, že ze tří stran je zaručené soukromí pro maminku a její dítě. Je to místo, kde si i děti mohou hrát,“ dodává.

Ženy přicházející na třebíčskou polikliniku Vltavínská dosud chybělo. Spokojená je i místostarostka Třebíče Marie Černá. „Chodí tam maminky s dětmi a opravdu tam nemají žádné zázemí, aby mohly v klidu to dítě nakrmit nebo se s nimi někde uchýlit, když třeba čekají delší dobu na ošetření.“

autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio