Na Vysočině skončí většina silničních uzavírek, další se plánují

V nejbližších dnech skončí velké uzavírky na krajských komunikacích na Vysočině. Řidičům se bude jezdit lépe hlavně ve větších městech. V příštím roce se ale čekají další velké rekonstrukce a s nimi přicházející uzavírky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Jihlavě se kvůli uzavírkám vytvořily dlouhé kolony

V Jihlavě se kvůli uzavírkám vytvořily dlouhé kolony | Foto: Andrea Kratochvílová

Nejpozději 1. listopadu se lépe projede například Havlíčkovým Brodem a Třebíčí, kde byla letos situace opravdu kritická. V Brodě se otevře znovu Žižkova ulice, která vede řidiče k obchvatu.

Zásadní změna přijde také ve Velkém Meziříčí. Auta teď město objíždějí zadarmo po dálnici, ale průtah městem už bude opět volný. Dálnice pak bude opět placená.

V Jihlavě mohou řidiči oslavit otevření Pražského mostu nedaleko železniční stanice Jihlava-město. Kvůli jeho poloze komplikovala uzavírka jak příjezd do Jihlavy, tak i pohyb po městě. Řidiči nemohli projet z centra do nákupní zóny a akvaparku. Objíždění města po obchvatu bylo zdlouhavé a nákladné.

Kraj má v plánu i další opravy. Během příštího roku se dá čekat uzavírka u Velkého Meziříčí, kde má vyrůst okružní křižovatka a třeba v Třebíči, kde se dělníci pustí do výstavby nového obchvatu.

Daniel Burda, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme