Na Vysočinu přijel prezident Miloš Zeman. Navštíví mimo jiné Pelhřimov a Bystřici

29. červen 2016
Zprávy z

Na Vysočinu dopoledne přijela kolona s prezidentem Milošem Zeman. Hlava státu tak pokračuje ve svém cestování po všech českých krajích. Zeman bude po našem kraji jezdit až do pátku, kdy svůj program zakončí v Bystřici nad Pernštejnem.

Spolu s Milošem Zemanem přijela na Vysočinu také jeho manželka Ivana, která má po většinu času svůj vlastní program.

Pelhřimov

Středa 29. června patří v programu prezidenta převážně městu Pelhřimovu. Po uvítání v sídle kraje v Jihlavě se kolona přemisťuje do Pelhřimova, kde je od 14:30 v plánu návštěva firmy AGROSTROJ. Později, kolem půl čtvrté, se Zeman s doprovodem přesunou na radnici, před kterou proběhne od 16:20 neformální setkání s občany.

Třebíč, Martínkov, Velké Meziříčí

Čtvrtek 30. června patří v programu prezidenta východní části našeho kraje. Po půl jedenácté dopoledne zavítá do Střední školy manž. Curieových v Třebíči, kde také Zeman předá vysvědčení. Následuje návštěva firmy TS Energo a prohlídka ekocentra Alternátor.

Před 15. hodinou dorazí prezidentská kolona do Martínkova – obce roku Vysočiny 2015. Zhruba v 17:15 by měla hlava státu dorazit do Velkého Meziříčí, kde se také setká s občany.

Nové Město na Moravě, Bystřice

Pátek, poslední den návštěvy, bude patřit Žďársku, resp. Novoměstsku. První zastavení bude v zemědělském podniku v Nové Vsi u Nového Města na Moravě, po kterém následuje přesun do Bystřice nad Pernštejnem. Ve 12:40 je setkání s občany, po kterém následuje tisková konference pro novináře a ukončení celého programu.

autor: mik
Spustit audio