Nedávná vichřice poškodila i cvičnou mysliveckou noru v Kněževsi. Opravy vyjdou na desítky tisíc

14. listopad 2017
Zprávy z

Nedávná vichřice Herwart poškodila mimo jiné umělou mysliveckou noru u Kněževsi. Nimrodům slouží k výcviku psů. Kolem ale spadlo na dvacet stromů, které ze země zcela vytrhly celou železobetonovou konstrukci nory, stát zůstal pouze příruční sklad. Škody jsou v desítkách tisíc, které myslivci hodlají vybrat mezi sebou.

Myslivci v Kněževsi na jihovýchodě Žďárska přišli o cvičnou noru. Za své vzala při nedávné vichřici, kdy okolo rostoucí mohutné stromy poškodily celou konstrukci.

„Je to pro nás velká rána. Na jaře děláme norování, děláme každý rok, cvičíme tady pejsky na škodnou a je to pryč,“ řekl Českému rozhlasu myslivec Alois Kubíček.

„Vítr nám zničil cvičnou noru, která tu byla 25 let. Budeme se snažit, abychom ji do léta příštího roku zprovoznili a byla schopná provozu,“ plánuje další kněževeský myslivec Josef Klusáček.

Kromě nory je zničená také bouda pro rozhodčí. „Musíme ji postavit novou, jestli nám někdo pomůže. Ale leží tady asi dvacet stromů. Jsme z toho jako sdružení vyřízení,“ posteskl si Alois Kubíček.

autoři: mik , Vít Palacký
Spustit audio