Největší dopravce přijde o nádraží. Místo ICOMu bude na terminálu v Třebíči TREDOS

29. srpen 2017
Zprávy z

Na autobusovém nádraží v Třebíči dochází k obraznému střídání stráží. Město ukončuje nájemní vztah s největším dopravce v regionu, společností ICOM a chce terminál svěřit místní firmě TREDOS. ICOM se k celé záležitosti zatím nevyjádřil, chystá prohlášení až na pátek, kdy má dojít k předání klíčů.

Rada města v Třebíči rozhodla, že nádraží pronajme firmě TREDOS. Pro cestujícího se v podstatě nic nezmění, jen název provozovatele na vstupních dveřích.

I když něco přeci, dodává Aleš Kratina z odboru dopravy třebíčské radnice. „Chceme tady hlavně změnit provoz WC, který by podle nabídky firmy TREDOS měl být s obsluhou, to znamená, že tam neustále někdo bude dohlížet na pořádek.“

Autobus za stovku

Provozovatel nádraží kromě jiného vybírá poplatky za vjezdy autobusů konkurenčních značek. ICOM v Třebíči vybíral sto korun bez daně za každý vůz a to i od TREDOSu. Už tento pátek se role obrátí. „Ve smlouvě je cena obvyklá a cenu obvyklou my považujeme sto korun za každý autobus bez daně,“ řekl Českému rozhlasu František Pléha, jednatel společnosti TREDOS.

ICOM se k celé záležitosti zatím oficiálně nevyjádřil. Podle jednatelky Kateřiny Kratochvílové chtějí v pátek uspořádat tiskovou konferenci s novináři. „Chceme, aby všechno proběhlo v klidu,“ řekla.

autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio