Nemocných v kraji přibývá. Havlíčkobrodská nemocnice zakázala návštěvy

29. leden 2015
Zprávy z

Lékárny Vysočiny jsou teď plné lidí. Chřipková epidemie zaměstnává lékárníky často více než praktické lékaře. Je stále více těch, kteří se ze strachu o příjem léčí při zaměstnání.

Poslední údaje od hygieniků v kraji značí tisíce nemocných, nejvíce z nich je na Havlíčkobrodsku a Žďársku. Nárůst oproti předchozímu týdnu je značný.

Vzhledem k počasí, které se drží teplotně spíše nad nulou, a bacily tak nemají šanci vymrznout, to nevypadá, že by se v nejbližší době situace zlepšila. Na druhou stranu jsou před námi jarní prázdniny, kdy děti nebudou v kolektivu s nemocnými, a šíření by se mohlo zastavit.

Návštěvy jsou zakázány do odvolání

Chřipková epidemie postupně na Vysočině uzavírá brány škol nebo domovy pro seniory. Úplně zavřené jsou mateřská školka Jamné a také základní škola Wolkerova v Havlíčkově Brodě. Návštěvy do odvolání nepřijímá například domov důchodců v Proseči u Pošné. Důvod uzavření je jasný, staří lidé chřipku daleko hůř snáší a může mít pro ně fatální následky.

Kvůli chřipkám se také vedení havlíčkobrodské nemocnice rozhodlo zakázat návštěvy. Za svými příbuznými a známými nebudou lidé moci až do odvolání. Informace o zdravotním stavu hospitalizovaných pacientů budou lékaři prozatím poskytovat pouze telefonicky.

autor: ost
Spustit audio