Nové Město má pro své občany speciální mobilní tarify. Všechny ale výhodné nejsou, připustil starosta

14. prosinec 2017
Zprávy z

Nové Město na Moravě vyjednalo pro své občany speciální mobilní tarify. Je to první počin svého druhu v České republice. Všechny tarify, především ten s neomezeným voláním, ale v porovnání s běžnými cenami na trhu výhodné nejsou. Uvědomil si to i starosta Michal Šmarda (ČSSD).

Nové Město na Moravě chtělo pro své občany levné mobilní služby. Do soutěže se přihlásila jediná firma – společnost Fayn Telecommunications, která také vyhrála.

Nabízí levné tarify, kupříkladu za 139 korun měsíčně, za které uživatel získá 100 volných minut do všech sítí a 50 sms zpráv. V porovnání s cenami na trhu, které porovnala redakce Českého rozhlasu Vysočina, jde o výhodnou nabídku.

Neomezený tarif

Radnice v Novém Městě chce svým obyvatelům nabídnout také neomezený tarif za 499 korun. Společnost O2 má ale běžně k dispozici tarif za stejnou cenu navíc i s mobilními daty.

Starosta Michal Šmarda (ČSSD) k tomu dodává: „Já myslím, že výhodnější je ten nižší tarif, ten vyšší zase tak výhodný není. Bude na rozhodnutí každého občana, jestli o to bude mít zájem. Je to orientováno na nižší tarify.“

Mobilní služby bude možné objednat až v lednu, kdy na radnici v Novém Městě proběhne prezentační akce telekomunikační společnosti.

autoři: mik , Vít Palacký
Spustit audio