Nové Město na Moravě se chystá na MS horských kol. Hlavní hvězdou je Kulhavý

V Londýně vybojoval zatím poslední české zlato na letní olympiádě, teď se chystá na start v Riu. Ale už tento týden čeká cyklistu Jaroslava Kulhavého mistrovství světa na horských kolech, a to dokonce v Novém Městě na Moravě. A šampion i přes zranění v úvodu sezony věří, že se mu tam bude dařit i za ohromné podpory fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Jaroslav Kulhavý na tiskové konferenci před MS

Cyklista Jaroslav Kulhavý na tiskové konferenci před MS | Zdroj: ČTK

„Myslím, že je to super. Původně jsme měli trošku obavy, aby to neskončilo jako minulou olympiádu, že to mistrovství světa bylo 14 dní po hrách, což pak ztrácí smysl a půlka lidí to vypouští. Naštěstí to zase otočili a udělali to jako před osmi lety, kdy mistrovství světa udělali před olympiádou. Myslím, že je to ideální šance připravit se na oba vrcholy a tak to berou všichni,“ říká Jaroslav Kulhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je dobře, že je letos MS před olympiádou, říká cyklista Jaroslav Kulhavý

31letý biker se tvrdé konkurence nebojí, je na ni zvyklý. Na domácí trati plánuje útok na zlato - i když o něm nemluví - a potřebuje na to klid. I proto si mazaně zajistil ubytování jinde než zbytek reprezentace.

„Bydlím tady kousek od trati. Nemusím vůbec přes areál, protože přece jenom tady těch lidí bude přibývat a pak je těžké se odtud vykopat, když má člověk naplánovaný trénink. Je tady spousta fanoušků, kteří se chtějí vyfotit. Já to pro ně samozřejmě rád udělám, ale pak je člověk trošku ve skluzu a nervech,“ vysvětluje olympijský šampion z Londýna.

Jiné mimikry ale neplánuje. Třeba jiný dres by nepomohl, vytáhlou postavu Jaroslava Kulhavého by diváci stejně nepřehlédli. A navíc jsou slušní.

„Spíš dny před startem jsou takové horší, každý chce fotku nebo dílčí rozhovor, což člověka trochu zdrží, ale jinak je to tady super,“ užívá si Jaroslav Kulhavý, kterého už zítra čeká start v závodu štafet.

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme