Nové Veselí má část vytouženého obchvatu. Zatím ale jen v podobě šály

22. říjen 2017
Zprávy z

Ženy v Novém Veselí na Žďársku upozorňují na nutnost silničního obchvatu svérázným způsobem. Pletou šálu, která má mít na konci stejnou délku jako silnice, tedy pět kilometrů. Zatím mají tři a už se s ní nevejdou ani do jedné místnosti. Organizátorka pletařek předpokládá, že do dvou let, kdy má také stavba silnice začít, bude šála hotová.

Lidé v Novém Veselí, na silnici z Jihlavy na Žďár nad Sázavou, roky upozorňují na potřebu silničního obchvatu. Ženy začaly plést šálu, která má být stejně dlouhá jako silnice. Psali jsme o tom zde.

Čtěte také

Aktuální délka šály je kolem tří kilometrů. Jak dodává organizátorka pletařek Jitka Kasalová, jinak též zastupitelka za SPD, do dvou let bude hotovo. „Myslím, že to do těch dvou let stihneme uplést. Myslím, že budeme mít šálu dřív, než přijedou bagry stavět obchvat.“

Nejaktivnější pletařkou je paní Jaroslava Švomová. Sama upletla přes 600 metrů. „Doma jsem rozpárala všechny svetry, které jsme nepotřebovali. Připletla jsem k tomu starý bavlněný nitě, všechno, co jde, copak s tím jiného.“

Nové Veselí, šála

Pokud se kraji podaří vykoupit zbylé pozemky na území sousední obce, měla by stavba obchvatu Nového Veselí začít do dvou let.

autoři: mik , daz
Spustit audio