Nové Veselí na Žďársku je o krok blíže obchvatu. Zbývá vykoupit poslední tři pozemky

8. prosinec 2017
Zprávy z

Kraj Vysočina spolu s obcí Nové Veselí na Žďársku připravuje stavbu silničního obchvatu. Lidé si dlouhodobě stěžují na neúměrné dopravní zatížení. Proto Vysočina vykupuje pozemky, na kterých novou silnici postaví. Starosta Veselí předpokládá, že první auta se tam projedou v roce 2020.

Obyvatelé Nového Veselí požadují silniční obchvat. Chtějí odklonit dopravu z rušné silnice Jihlava – Žďár nad Sázavou mimo obec. Krajští politici původně stavbu odmítali, nakonec ale situaci přehodnotili a pustili se do výkupů pozemků pod budoucí silnici.

Aktuálně zbývá vykoupit poslední tři pozemky poblíž obce Budeč, řekl Českému rozhlasu starosta Nového Veselí Zdeněk Kratochvíl (KDUČSL).

„Kraj vybral zpracovatele projektové dokumentace k výběrovému řízení, tam je termín na konec dubna. Jsem optimista a chci věřit, když to všechno dobře půjde, tak za rok bychom mohli vybírat dodavatele stavby,“ řekl starosta.

Ženy pletou šálu

Stavba obchvatu Nového Veselí je v obci velkým tématem, kupříkladu desítky žen už delší dobu pletou šálu, která má být stejně dlouhá jako obchvat.

Čtěte také

autoři: mik , Kateřina Tůmová
Spustit audio