O VIP hosty jihlavského festivalu se starají dopravní koordinátoři

V Jihlavě začal mezinárodní festival dokumentárních filmů. Díky tomu se na několik dní v roce se z jihlavského kadeřníka opět stane hlavní koordinátor festivalové dopravy. V rámci festivalu si v práci vezme dovolenou a místo odpočinku tráví celé dny řízením převozu hostů ze středoevropských letišť do Jihlavy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plakát pro Mezinárodní festival dokumentárních filmů představil prezident festivalu Marek Hovorka stylově v bývalé jihlavské textilní továrně

Plakát pro Mezinárodní festival dokumentárních filmů představil prezident festivalu Marek Hovorka stylově v bývalé jihlavské textilní továrně | Foto: Olga Štrejbarová

V malé místnosti Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě je veselo. Sedí tu dva koordinátoři letošní automobilové flotily pro dokumentární festival - Tomáš a Tomáš.

„Máme 14 aut, 12 osobních a dvě dodávky,“ říká Tomáš Růžička, který se na dva týdny v roce promění v hlavního dispečera. Po zbytek roku stříhá a barví muže i dámy v Jihlavě nebo třeba v Paříži.

Přehrát

00:00 / 00:00

O VIP hosty jihlavského festivalu se starají dopravní koordinátoři. Natáčela s nimi Kristina Lamperová

„Ideálně naobjednat zákaznice buď před festivalem, nebo po festivalu. Bohužel musím prostě některé své zákazníky, kteří se nestihli objednat a potřebují zkrášlit teď hned, odmítat,“ konstatuje.

Na zkrášlování tu nemá nikdo ani pomyšlení, telefony vyzvání každých pět minut. Dveře se v podstatě nezavřou. Tomáš Růžička je ale po čtyřech letech v této pozici docela klidný.

Druhý koordinátor dopravy, Tomáš Příhoda, si do Jihlavy na týden odskočil z hlavního města Prahy. Tam se živí jako realitní makléř, práci si ale vozí s sebou.

„Nemůžu se na týden úplně distancovat od toho života, který mám. Když mám volnou chvíli, věnuji se tomu, abych řešil požadavky svých klientů z práce,“ popisuje.

Tomáš a Tomáš mají na starosti veškerou dopravu z Vídně či z Prahy do Jihlavy a rozvážení hostů po hotelích. K lepší organizaci jim pomáhají čtyři velké obrazovky, které svítí všemi barvami. Nezkušený člověk se v nich vůbec nevyzná.

„Máme rozvrh jízd a k tomu nám pomáhá třeba tahle tabulka, kde vizuálně vidíme vytíženost řidičů, a tak jsme schopni je točit a posílat je dál,“ vysvětlují.

Tomáš Růžička po chvíli telefonování bere sako a loučí se s tím, že i dispečer musí občas vyrazit do terénu.

„Já si jdu teď taky zahrát na řidiče, nemáme v Jihlavě ze 14 ani jednoho, takže svým malým kabrioletkem musím vyzvednout dva významné hosty a rozvézt je po Jihlavě po hotelích,“ říká.

Kristina Lamperová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme