Obchod ve vyhořelém domě v Humpolci musí jeho majitelka uzavřít

29. červenec 2015
Zprávy z

Hlavním tématem v desetitisícovém Humpolci zůstává i po více než týdnu tragický požár domu na Horním náměstí. Uhořel při něm osmapadesátiletý majitel. V přízemní části byly dva obchody – se stříbrem a keramikou. Blanka Němcová prodává od 90. let keramiku. Aktuálně je bez elektřiny a pokračovat na tom samém místě nemůže.

Vchod do obchodu pořád připomíná nedávný zásah hasičů. Na zemi leží část okapu, který zatím nikdo neuklidil a je tam i policejní páska. Uvnitř sedí několik starších lidí, kteří se snaží paní Němcovou podpořit především psychicky. „Nejde mi elektrika, nejde mi kasa. Je hezky, svítí sluníčko, tak je vidět, když je pod mrakem, tak tu není vidět,“ říká majitelka obchůdku.

Za pultem strávila posledních dvacet tři let a teď neví, co bude. Pod nadřízeným se jí pracovat nechce. „Do fabriky v žádném případě. Celý život dělám vedoucí nebo zástupce, a aby tam na mě někdo ječel, to ne. Na pracáku mi zaplatí sociální a zdravotní,“ vyznává se Blanka Němcová.

Co bude s vyhořelým domem v samém centru Humpolce, zatím není úplně jasné. Podle informací Českého rozhlasu bude poměrně rozsáhlý majetek uhořelého majitele dědit asi šest příbuzných. „Já jsem tady ale nikdy nikoho neviděla a kontakty na ně nemám,“ uzavřela paní Němcová, která svůj obchod definitivně uzavře během pár dní.

autor: lam
Spustit audio