OBRAZEM: Zapadané silnice, polámané stromy. Takový je konec dubna na silnicích Vysočiny

28. duben 2017
Zprávy z

OBSAHUJE FOTOGALERII! Aktuální počasí zaskočilo především řidiče. Do rána napadlo několik centimetrů sněhu a komplikace na silnicích na sebe nenechaly dlouho čekat. Kalamitní stav hlásí Jižní Čechy, na Vysočině je ale také řada hůř sjízdných úseků. Nejhorší situace je na Žďársku, Třebíčsku a Jihlavsku.

Na Vysočině napadly přes noc tři centimetry sněhu. „U Stonařova na silnici I/38, na okrese Žďár za Novým Městem na Moravě ve směru na Věcov, dále mezi Nevcehle – Pavlov, to je okres Jihlava,“ jmenuje problematické úseky dispečer správy silnic Tomáš Krejčí.

„Je nutné, aby řidiči přizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, věnovali se plně řízení a dodržovali bezpečnou vzdálenost mezi vozidly. Je také důležité, aby řidiči dbali zvýšené opatrnosti, byli trpěliví a ohleduplní,“ nabádá řidiče mluvčí policie Jana Kroutilová.

Sníh, Vysočina, duben 2017

Od rána evidují devět dopravních nehod, jejich počet se ale může každým okamžikem měnit. „Jedná se zejména o havárie vozidel, mezi nimiž je i nehoda autobusu u obce Vyskytná, jehož řidič sjel do příkopu. Ke střetu tří vozidel došlo u obce Opatov, kde došlo ke zranění dvou osob.“

Havárie dvou osobních automobilů byla ráno také u Větrného Jeníkova, v kopci směrem od Humpolce.

Převrácený autobus u Vyskytné

U Vyskytné na Pelhřimovsku se dopoledne převrátil autobus. Hrůzně vypadající nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Čtěte také

autoři: mik , daz
Spustit audio