Obrázků vyšil na tisíce. Od Ježíška by si proto senior z Telče přál zásobu bavlnek

10. listopad 2017
Zprávy z

Mezi stovkami přání seniorů z českých domovů důchodců jsou i velmi skromné požadavky. Od projektu Ježíškova vnoučata si přejí například bavlnky. Pro Roberta Visingera je vyšívání obrázků způsob, jak si zkrátit volnou chvíli. Jemu nebo některému dalšímu ze seniorů budete moct splnit přání už brzy.

„Co mě baví? Vyšívání a různé kutění. Toho mám,“ popisuje Robert Visinger z telčského domova důchodců. Plátna na vyšívání má všude po pokoji.


Na otázku, co by si přál k Vánocům, odpověděl na první dobrou, že dílnu, protože rámečky na obrázky, které vyšívá, si tam vyrábí. Pak se ale usmál a řekl, že by stačil i materiál na jejich výrobu.

Obrázky si pan Robert vyšije a zarámuje do vlastnoručně vyrobeného rámečku. Dřevo přitom musí někde koupit. „Na výrobu rámečků by se mi hodila kanava nebo panama,“ vysvětluje senior.

Pan Robert vyrábí obrázky křížkovým stehem celé dny, má jich proto plnou skříň. Kolik už jich vyrobil? „Tisíce.“

Není moc upovídaný, nejraději tráví čas v klidu, s jehlou v ruce nad bílým plátnem. „Proč? No, abych ukrátil čas. Vyšíval jsem i kuchařky. To bylo předtištěné,“ dodává.

Kdyby mu chtělo některé z Ježíškových vnoučat pomoci s výplní volného času nákupem potřebného materiálu, najde jeho přání k rezervaci už 13. listopadu na webu jeziskovavnoucata.cz.

autor: ost
Spustit audio