Od rána se na Vysočině stalo 35 dopravních nehod. Policie vybízí k maximální opatrnosti

4. prosinec 2017
Zprávy z

AKTUALIZOVÁNO! Na Vysočině aktuálně sněží, doprava se na několika místech zastavila. Policie eviduje celkem 35 dopravních nehod, jsou to ale jen ty, které řidiči sami nahlásili. Půl hodinu po poledni se stala vážná nehoda u Škrdlovic na Žďársku, aktuálně jsou na místě záchranáři.

35 dopravních nehod a sedm zraněných. To je pondělí 4. prosince 2017 na silnicích Vysočiny.

„Situace se sjízdností je v současné době problematická napříč celým krajem. Zcela uzavřena kvůli dopravní nehodě je silnice II/152 na Třebíčsku mezi obcemi Jackov a Dědice, kde se převrátil nákladní automobil převážející klády,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Nehoda, klády, Třebíčsko
Nehoda, klády, Třebíčsko

Nehody se staly také na dálnici, podle policie ale nijak neomezily provoz.

„Nejvážnější dopravní nehoda se stala dnes 12.28 hodin na silnici u obce Škrdlovice na Žďársku. Jednalo se o čelní střet dvou vozidel. Podle prvotního šetření na místě řidič osobního vozidla nezvládl řízení, dostal s vozidlem smyk a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním vozidlem. Při střetu se tři osoby zranily. Místo dopravní nehody bylo po nehodě částečně neprůjezdné,“ dodala.

Výzva policie

Policie upozorňuje řidiče všech vozidel, aby jezdili opatrně.

„Vzhledem k vývoji počasí vyzýváme řidiče ke zvýšené opatrnosti pří jízdě, neboť většina silnic, zejména nižších tříd, je pokryta vrstvou sněhu, který může přimrzat. Vzhledem k tomu, že stále sněží, situace ve sjízdnosti se může ještě zhoršovat.“

autoři: mik , Vít Palacký
Spustit audio