Od února 2016 se bude v jihlavském obchodním centru platit za parkování. Asi 30 korun za hodinu

25. listopad 2015
Zprávy z

V únoru 2016 skončí bezplatné parkování v jihlavském CityParku. Dosud tam všichni odstavují svá auta zdarma a to včetně asi sto šedesáti řidičů, kteří využívají bezplatné parkoviště po celé dny, odcházejí totiž do města do práce. Po zavedení poplatků budou patrně první tři hodiny zdarma, pak se bude platit asi 30 korun za hodinu.

„Zvažujeme, jestli dvě hodiny zdarma nebo tři hodiny zdarma. Cena osciluje zatím mezi dvaceti a třiceti korunami za hodinu. Lidé v kině, nebo v ZOO budou moci parkování prodloužit. Koncem ledna nainstalujeme potřebnou technologii, v polovině února zkušební provoz,“ řekl Českému rozhlasu ředitel obchodního centra Aleš Navrátil.

Aleš Navrátil, ředitel obchodního centra Jihlava

„Udělali jsme si průzkum s lístečky, vyšlo nám, že to je 160 – 170 aut denně, které tu parkují a lidé odcházejí ven,“ doplňuje ředitel Navrátil.

Mezi řidiči je i pan Zdeněk: „Jihlava je teď úplně plná, není tady možnost parkování a platit se mi nechce. A kdybych platil, tak je tam taky plno. Lidi tady parkují, protože to je zadarmo na rozdíl od náměstí. Ještě jsou tady nevyužité baráky, které bych zboural a místo nich udělal parkoviště.“

Zaměstnanci vjedou do garáží zdarma

V CityParku jsou desítky obchodů a stovky zaměstnanců. Obavy nejsou na místě, dodává Aleš Navrátil. „Budou mít karty na vjezd pro parkování vozidla v mínus trojce, tak jak mají v tomto okamžiku.“

Přibude jeden vjezd

Do obchodního centra přibude patrně už v příštím roce další vjezd. Měl by vést z prostoru za obchodním centrum do spodního patra garáží. Vedení také vyjednává s městem o možnostech zřídit parkoviště právě u plánovaného vjezdu.

Parkoviště, Jihlava
autor: ost
Spustit audio