Olympijští vítězové a hokejoví mistři světa potěšili vyprodanou jihlavskou arénu

Olympijští vítězové z Nagana a hokejoví mistři světa vyprodali při exhibičním utkání, které se hrálo na počest smutného desetiletého výročí od tragického úmrtí Ivana Hlinky, jihlavský stadion a předvedli, že ani šestnáct let od historického triumfu nic ze svého uměni neztratili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Jaromír Jágr se tlačí do šance

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Jaromír Jágr se tlačí do šance | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

V sestavě olympijských vítězů chyběli pouze Petr Svoboda a Robert Lang. Svoboda se omluvil a Lang sice přijel, ale musel se zase vrátit do Ameriky. Z největší dálky tak dorazil obránce Šmehlík, který přicestoval z Buffala.

Jenom na střídačce zůstal kapitán naganských šampionů a v současnosti trenér národního týmu Vladimír Růžička, vedle něj byl v civilu i Jiří Dopita, kterému nedovolily nastoupit problémy s kolenem.

V brance nastoupil Dominik Hašek, který měl původně chytat pouze první třetinu, ale nakonec zůstal v brankovišti do poloviny zápasu, než ho vystřídal Roman Čechmánek.

Utkání se hrálo samozřejmě v exhibičním tempu a i konečné skóre tomu odpovídalo. Ale o výsledek nešlo. Setkání olympijských vítězů s mistry světa se vydařilo, spokojení odcházeli všichni. Hlavně fanoušci, kteří po celé utkání vytrvale povzbuzovali a každou podařenou akci odměnili potleskem.

Exhibiční hokejové Zlaté utkání v Jihlavě:

Tým olympijských vítězů z Nagana - Zlatý hattrick 7:7 (0:2, 3:2, 4:3)
Branky a nahrávky: 28. Hejduk (Ručinský, Reichel), 33. Ručinský (Reichel, Hejduk), 34. Martin Straka (Šlégr, Jágr), 41. Ručinský (Reichel), 48. Jágr (Straka), 49. Moravec (Hamrlík, Hejduk), 55. Patera (Moravec, Šlégr) - 13. Vlasák (Kucharčík, J. Hlinka), 15. Ujčík (Pilař, Martínek), 22. J. Hlinka (Vlasák), 26. Kucharčík (Vlasák, Martínek), 41. Broš (Čajánek), 52. J. Hlinka (Pilař), 57. Kucharčík (J. Hlinka, Vlasák). Rozhodčí: Homola, Husička - Gebauer, Lederer. Diváci: 7200.
Tým olympijských vítězů z Nagana: Hašek (31. Čechmánek) - Šmehlík, Šlégr, Hamrlík, L. Procházka, Špaček, F. Kučera - Jágr, Beránek, Martin Straka - Hejduk, Reichel, Ručinský - Moravec, Patera, M. Procházka - Čaloun. Nehrající kapitán: Vladimír Růžička a Jiří Dopita.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme