Opilý řidič a tři zranění. Výsledek dopravní nehody mezi Krahulčím a Studenou

27. září 2017
Zprávy z

V úterý se na silnici I/23 u Mrákotína stala vážná dopravní nehoda. Řidič vozu Dacia tam nejprve narazil do svodidel, aby se vzápětí čelně střetl s projíždějícím osobním autem v protisměru. Řidič Dacie utrpěl těžké zranění, dva lidé z druhého vozu byli zraněni také. Policie na místě zjistila, že domnělý viník nehody byl opilý.

Řidič (38) jel od Krahulčí směrem na Studenou. „Nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projetí levotočivou zatáčkou dostal na mokrém povrchu silnice s vozidlem smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do kovových svodidel. Po nárazu se vozidlo odrazilo a přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím osobním vozidlem VW Golf, jehož řidič jel ve směru jízdy od Studené na obec Krahulčí,“ vysvětluje mluvčí policie Dana Čírtková.

Osobní auto VW Golf bylo odmrštěno na svodidla. Cestovali v něm dva lidé. „Oba utrpěli při nehodě zranění, se kterým museli být převezeni vozidlem zdravotnické záchranné služby do zdravotnického zařízení. Při dopravní nehodě si způsobil těžké zranění také řidič osobního vozidla Dacia Sandero, který byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Jihlavě.“

Řidič Dacie před nehodou pil alkohol. „Nejprve 1,54 promile, při opakovaných zkouškách 1,46 a 1,33 promile.“

„Řidič, který nehodu způsobil, je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ konstatovala mluvčí policie.

autor: mik
Spustit audio