Osm desítek cizinců nesmí v Havlíčkově Brodě na diskotéku. Majitelka si to kvůli výtržnostem nepřeje

7. září 2016
Zprávy z

Osm desítek cizinců, převážně Rumunů, nesmí do havlíčkobrodské diskotéky. S informací přišel jako první Deník. Majitelka vinárny a diskotéky Olga Juhaňáková to vysvětluje špatnými zkušenostmi z minulosti a nechce na svém rozhodnutí nic měnit.

S tvrdým opatřením přišla provozovatelka jedné z havlíčkobrodských diskoték. Zakázala vstup hned osmdesáti cizincům. Své rozhodnutí vysvětluje takto: „Začaly rvačky, stoly vyrvaný, rozbíjelo se sklo, polévají se lidi. Zákaz, že na parketě nemůžou tancovat s alkoholem, vůbec nerespektovali.“

Vstup do klubu je možný pouze s členskou kartou. „Já to mám stejně na členství, ale pouštěla jsem je. Teď jsem ale zaujala postoj – pouze pro členy,“ dodává Olga Juhaňáková s tím, že pěti cizincům členskou kartu dala.

Násilí z minulosti

Cizinci, kteří se na Vysočinu dostali jako agenturní dělníci do zdejších firem, stojí za minimálně dvěma potvrzenými případy násilí z Humpolce a Ledče nad Sázavou. V Humpolci došlo k pokusu o vraždu a obviněný občan Rumunska je ve vazbě. V případě prokázání viny mu hrozí až osmnáct let ve vězení. O pár dnů později v Ledči nad Sázavou napadl cizinec celkem tři muže a také jemu hrozí pobyt za mřížemi.

autoři: mik , daz
Spustit audio