Pelhřimov hostí halový evropský šampionát v plážovém volejbalu. Diváci uvidí zápasy zdarma

27. listopad 2015
Zprávy z

Nový areál pro plážový volejbal v Pelhřimově je dějištěm halové mistrovství střední Evropy v plážovém volejbalu. Diváci uvidí i českou hvězdu tohoto sportu Markétu Slukovou s novou partnerkou Barborou Hermannovou. Zápasy jsou naplánovány na celý víkend a diváci je mohou sledovat zcela zdarma.

Evropský šampionát se odehrává v novém areálu. Markéta Sluková si pochvaluje, že je na světové úrovni. „Já myslím, že i ve světě by se tento areál řadil hodně vysoko, opravdu to vybavení i zázemí je top. My známe více těch venkovních kurtů, tady je to kryté, ale je to skutečně skvělé,“ řekla na adresu provozovatele jedna z nejlepších plážových hráček.

„Láďa Kozler, ten který to tady postavil a uvedl v život, odvedl skvělý kus práce a to zázemí je skutečně vynikající,“ opakuje Sluková.

Areál bude mít celoroční využití

Volejbalový areál, který bude sloužit i plážovému tenisu, má mít celoroční využití, plánuje Vladimír Kozler. „Ještě ho dostavujeme, od příštího týdne tady bude rozšířený wellness, pára, sauna a kryoterapie.“

„Dá se říci, že to byl takový risk. Lidi se nás ptali: proč to stavíte v Pelhřimově, je to malé město. My ale věříme, že se tady budou konat podobné akce, jako ta, kterou právě organizujeme. Bude to motivace pro lidi sem chodit,“ plánuje Kozler.

Sezóna volejbalu je teď hlavně tam, kde je teplo

Plážový volejbal se přirozeně hraje především venku. Barbora Hermannová s Markétou Slukovou přicestovaly ze Spojených států. „Tam svítí, tady sněží. Budeme ale hrát ve vytopené hale, bude to dobré,“ směje se Markéta Sluková.

Zápasy jsou v sobotu celý den, v neděli dopoledne pak semifinále a odpoledne finále mužů i žen. Kompletní program najdete zde.

autoři: mik , jak
Spustit audio