Po roce a půl se řidiči vrátí před velkomeziříčskou poštu. Končí oprava tamního mostu

28. listopad 2017
Zprávy z

Ve Velkém Meziříčí končí právě dnes velká oprava mostu před místní poštou. Město na Žďársku u dálnice D1 tak řidiči plynule projedou. Stavební dělníci zároveň rozšířili silnici před a za mostní konstrukcí. Modernizace stála přes 25 milionů korun.

Řidiči ve Velkém Meziříčí si oddychnou. V úterý 28. listopadu tam otevřou most u pošty, tedy v centrum města, v místě velmi husté dopravy. „V následujících hodinách bude probíhat úklid vozovky mostu, instalace svislého dopravního značení a odstranění dopravního značení upravující objízdné trasy,“ řekl radní pro dopravu Kraj Vysočina Jan Hyliš.

Při opravách došlo ke změně konstrukce celého přemostění a také k úpravám silnice II/602 před a za mostem. „Součástí stavby byla úprava a rozšíření stávající komunikace II/602 přilehlé k mostu. Ta se rozšiřuje zhruba o dva metry v návaznosti na nové parametry mostu, díky jeho rozšíření mohl být připraven prostor pro odbočovací pruh pro budoucí řešení místní dopravy. Spodní stavba, tedy založení mostu je v maximální míře zachováno,“ dodal radní Hyliš.

Kraj Vysočina za opravy mostu zaplatil přes 25 milionů korun, které mají být z velké části kryté evropskou dotací.

Most, Velké Meziříčí
autor: mik
Spustit audio