Poliklinika ve Žďáře má novou ředitelku a také plán. Zřídit vodoléčbu

25. květen 2017
Zprávy z

Městská poliklinika ve Žďáře nad Sázavou má novou ředitelku. Stala se jí dosavadní ekonomka Ilona Komínková. Nahradila minulého ředitele, který na svou funkci rezignoval. Komínková má jasný plán – obnovit vodoléčbu a koupit nový přístroj, který měří tlak v končetinách.

„Tu rehabilitaci bychom chtěli přestavět a rozšířit ji hlavně o oddělení vodoléčby, které je plánované v zadním traktu,“ plánuje ředitelka. Jakmile se v prostorách rehabilitace uvolní pronajímané místnosti, začnou s obnovou starých van.

„Plánujeme pletysmograf. V červenci nám končí výpůjční doba a budeme kupovat nový. Ještě v letošním roce nabídneme pacientům vyšetření na novém přístroji,“ říká dále Ilona Komínková s tím, že přístroj je určený k měření tlaku v horních a dolních končetinách.

„Situaci tady dobře znám, vím, jak to ekonomicky funguje, jaké jsou vztahy k pojišťovnám. Přišlo mi to jako logické vyústění práce, kterou jsem tady dělala.“

Minulý ředitel polikliniky rezignoval, místo rozvoje zdravotnického zařízení prý musel řešit osobní spory s radními. Komínková obavy nemá, vedení si ostatně už vyzkoušela v roli prozatímní ředitelky v době výběrového řízení.

„Zrovna jsme zvyšovali nájem, nebylo to jednoduché jednání s lékaři, složité vysvětlování. Každé křeslo ředitele je horkým křeslem a samozřejmě je vidět. Myslím, že budeme vycházet s radou i některými lékaři,“ přemýšlí nová ředitelka.

autoři: mik , Veronika Papoušková
Spustit audio