Poškozené auto a řidičák pryč. Jeden z příběhů večerní bouřky na Třebíčsku

11. srpen 2017
Zprávy z

Má poškozené luxusní osobní auto a ještě mu policie zabavila řidičský průkaz. „Důležité je, že jsem přežil,“ říká podnikatel Pavel Stonáček z Kralic na Třebíčsku. Večer chtěl uchránit své drahé osobní auto před padajícími stromy, proto s ním odjel na pole. Před tím si ale doma po náročném dni dal víno. Po chvíli se v Kralicích objevila policie, která mu dala dýchnout a zabavila řidičský průkaz.

Celá věc se stala ve čtvrtek večer, kdy na východ Vysočiny udeřila mohutná bouřka. Provázely ji stovky blesků a hustá mračna.

„Já přijel v deset hodin z Prahy. Tady jsem zabrzdil těsně před tím kmenem a říkal jsem si, že musím odvézt auto na pole, kde nejsou stromy,“ vypráví podnikatel.

Větev velkého stromu mu odřela kapotu auta, nechtěl ale riskovat to, že mu velký strom skončí přímo na střeše, proto jel na pole, kde stromy nejsou. „Támhle ten mohutný strom, dvacetimetrový, vzal to jen větví. Měl jsem štěstí, že mě to nezabilo. Já zabrzdil, akorát to padalo.“

Následky bouřky, Kralice, Vysočina

Víno se stalo osudným

Podnikatel Pavel Stonáček si dal po náročném dni víno, což ho nakonec připravilo o řidičák. „Přijeli policajti a vzali mi papíry. Po desáté jsem usnul, po víně, oni přijeli o půlnoci a dali mi dýchnout. To je síla docela,“ směje se. „Usnu, pak mě vzbudí bouřka, ujíždím před tím, abych se zachránil, navíc na pole, kde nikdo není, a přijdu o papíry.“

Následky bouřky, Kralice, Vysočina
Následky bouřky, Kralice, Vysočina
autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio