Poslední den na podání daňového přiznání. Finanční úřady prodlouží úřední hodiny

3. duben 2018
Zprávy z

Toto úterý je poslední možnost podat v řádném termínu přiznání k dani z příjmů. Týká se všech fyzických osob, které nevyužívají služeb daňového poradce. I ti, za koho daňové přiznání podá poradce, o tom ale nejpozději v úterý musí finanční úřad informovat.

Jak s informací, tak s přiznáním nemusí přijít osobně, mohou využít třeba elektronickou cestu. Na případný nápor jsou úřady připraveny.

„Stejně jako minulý týden, tak i dnes očekává finanční správa zvýšený zájem o odevzdávání daňových přiznání. Proto budou rozšířeny úřední hodiny finančních úřadů. A to od osmi až do 18 hodin. Doufáme, že bude provoz na úřadech plynulý a bez problémů,“ potvrdil Lukáš Heřtus z tiskového odboru Generálního finančního ředitelství.

Pokud odevzdání lidé v úterý nestihnout, nemusí se ještě obávat sankcí. „Daňový řád toleruje zpoždění odevzdání do pěti pracovních dnů po stanovené lhůtě. Kdo nepodá přiznání ani v této lhůtě, čeká ho sankce v podobě pokuty za opožděné podání. Výše případné pokuty je závislá na délce prodlení a na výši daně stanovené opožděně podaným přiznáním,“ připomíná Heřtus.

Pokuta je minimálně 500 korun, ale může dosáhnout i 30 tisíc.

autor: jhn
Spustit audio