Práce na hlavním tahu rozdělily Dlouhou Brtnice na dvě části. A to i pro místní obyvatele

5. září 2017
Zprávy z

Obce Dlouhá Brtnice má aktuálně dvě části – západní a východní. To kvůli opravám hlavního tahu, který Brtnicí prochází. Komplikace to přináší nejenom projíždějícím řidičům, kteří musí čekat na semaforech, ale i místním, kteří se v mnoha případech nedostanou autem domů. Práce potrvají do října letošního roku.

„Já nejsem řidič, ale pro mě to znamená, že tatínek přijede déle z práce. Když máme jet k doktorům, tak musíme čekat,“ říká mladá maminka Zuzana Bartoňová. „Kamarádky, když mají přijet, tak volají, že raději nepřijedou, až se to dostaví,“ dodává.

Dlouhou Brtnicí prochází hlavní tah z Jihlavy na Znojmo a dále do Rakouska. Silnici I/38 aktuálně přetnuly opravy, které potrvají až do konce října.

Dlouhá Brtnice, Jihlavsko

Rovněž není možné odbočovat na vedlejší silnice, kudy by si řidiči mohli cestu respektive čekání na semaforech zkrátit. „Nebude možný ani průjezd obcí a zkrácení si cesty přes ty místní komunikace, který hodně řidiči využívali. Ani z těchto cest se na hlavní tah odbočit nedá,“ vysvětlil pro Český rozhlas Vysočina starosta Dlouhé Brtnice Luboš Krátký.

Lidé, kteří žijí v okolí hlavního tahu, dostali doporučení, aby si přeparkovali svá vozidla, protože ani ke svému domu se nedostanou. „Po dobu jednoho měsíce se žádným vozidlem nedostanou domů. Předem jsme je upozornili, aby si přeparkovali tam, odkud bude možné vyjet.“

autoři: mik , daz
Spustit audio