Příběh se šťastným koncem. Evě z Havlíčkobrodska se vrátil ztracený pes

3. leden 2018
Zprávy z

Sociální sítě po novoročních oslavách doslova zaplavily fotografie ztracených psů. V celé republice jsou jich minimálně desítky, skoro sedmdesát jich evidovala internetová služba Psí detektiv. Právě tam se obrátila i nešťastná paní Eva z Havlíčkobrodska, které se ztratil pes – vlkodav.

„Já jsem šťastná, že se vrátil, byla to prostě bezesná noc, hroznej stress. Teď jsem z toho úplně hotová a jsem šťastná, že je zpátky,“ říká velmi emotivně.

„Problém je v tom, že je to vlkodav, velký plemeno a ne každý člověk by byl šťastnej, kdyby ho někde potkal na cestě,“ dodává.

Příběh paní Evy z vesničky Petrkov je podobný ostatním. Pes se o silvestrovské noci ztratil, většinou zvířata utečou při ruchu ohňostrojů.

Fotka na Facebooku

Sociální sítě, především Facebook, následně zaplaví fotografie psů s kontakty na majitele. Některá zvířata se nenajdou vůbec, jiná skončí v útulcích.

Inzerát na facebooku, pes

„Prvně jsem kontaktovala městskou policii, volala jsem útulek, veterináře. Pak jsem požádala o pomoc psího detektiva, kde je možné využít různých druhů služeb od sms, mailů i osobního hledání pomocí letadla.“

Paní Eva také kontaktovala obecní úřad, vyvěsila plakáty a slíbila také odměnu. Psa jménem Dudlay si nakonec všiml náhodně soused. „Všem přeju, aby se jejich pejsek vždycky vrátil v pořádku,“ uzavírá se slzami v očích.

autoři: mik , Vít Palacký
Spustit audio