Příbram výhrou v Jihlavě odsunula Vysočinu na dno ligové tabulky

Fotbalisty Jihlavy trápí špatná koncovka. V osmém ligovém kole si sice proti Příbrami vytvořili dostatek šancí k vstřelení branky, jediný gól zápasu dal ale soupeř. Jihlava prohrála se Středočechy 0:1 a znovu se ocitla v prvoligové tabulce na posledním místě. Předstihla ji právě Příbram.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příbramský brankář Boháč udržel v Jihlavě čisté konto

Příbramský brankář Boháč udržel v Jihlavě čisté konto | Zdroj: ČTK

„Když nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát. Já jsem to měl dnes na noze,“ vracel se záložník Vysočiny Marek Jungr k šanci z 53. minuty, kdy šel sám na brankáře Příbrami Marka Boháče, ten ho ale vychytal.

„Trefil jsem to tak, jak jsem chtěl. Chtěl jsem to zvednout nad nohu, ale vykopl to,“ litoval sedmadvacetiletý záložník jihlavského týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Další domácí prohru Vysočiny Jihlava viděl i reportér ČRo Jan Kodet

Hráči Jihlavy byli po vítězství v Hradci hodně namotivovaní a toužili po bodovém zisku. „Chtěli jsme to doma potvrdit a do zápasu jsme šli s tím, že nebereme nic jiného než výhru. Ale Příbram hrála zezadu a nám se do zavřené obrany těžko chodilo. Ale dali jsme do toho všechno,“ dušoval se Jungr.

Smolařem z pohledu domácích byl zkušený Václav Koloušek, od kterého se míč dostal ke střelci jediné příbramské branky. „Byl jsem v běhu a trefilo mě to. Odrazilo se to bohužel k jejich útočníkovi,“ mrzelo osmatřicetiletého záložníka.

V 8 kolech dala Vysočina jen 4 góly. „Kdybychom dali šanci v první půli, je zápas jiný. Že dáme v Hradci 3 góly je dobré, ale doma je těžší se prosadit,“ řekl Koloušek, jehož tým klesl na poslední místo v tabulce.

3 body zajistil Příbrami Řezníček

Šťastným střelcem Středočechů byl Jakub Řezníček. „Odražený balón jsme chtěli vrátit zpátky do vápna a Venca Koloušek to nějak tečoval ke mně a já to podél gólmana uklidil do sítě. Byl to šťastný gól, ale počítá se,“ těšilo příbramského útočníka.

Středočeský tým vyhrál hned první zápas pod novým trenérem Pavlem Tobiášem. „Připravovali jsme se celý týden a zvládli jsme to podle představ. Jsme moc spokojení, je to strašně důležité vítězství,“ ví Jakub Řezníček.

Jihlavští fotbalisté prohráli s Příbramí a jsou v tabulce 1. ligy poslední | Foto: ČTK

Jan Kodet, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme