Režisér Ondřej Kepka přijel do Jihlavy pomáhat postiženým dětem

18. říjen 2012
Zprávy z

V Jihlavě v těchto dnech natáčí DVD pro postižené děti režisér Ondřej Kepka, notoricky známý jako Honzík z Arabely. Dnes je to nejen moderátor Českého rozhlasu, ale také uznávaný fotograf a režisér, který v jihlavské Mateřské škole a speciálně pedagogickém centru natáčí hned několik dokumentů. Vzniknout by měla tři hodinová DVD, která budou pomáhat zdravotně postiženým dětem.

Rodiče a učitelé postižených dětí z Vysočiny dostanou do ruky velkého pomocníka. Právě v těchto dnech se v jihlavské mateřské škole a speciálně pedagogickém centru na Demlově ulici natáčí tři metodická DVD, která jim pomůžou odborně cvičit. Ve škole i doma. V čele dvanáctičlenného filmařského týmu stojí režisér Ondřej Kepka, který podobné dokumenty natáčel při dávném zakládání Linky bezpečí. Své zkušenosti tak může zúročit při práci v Jihlavě, kde před časem vzniklo z nadšení ředitelky speciální školky Ljubici Novákové Váchové dvanáct metodických příruček pro cvičení se zdravotně postiženými dětmi. Byl o ně obrovský zájem a tak se rozhodli v práci pokračovat.

Peníze z EU se opět podařilo získat a jméno Onřeje Kepky pro ně bylo zárukou kvality. Ten výzvu přijal a se svým početným týmem stráví v Jihlavě 40 natáčecích hodin. Jihlavské zařízení ho zaujalo natolik, že po dokončení práce na metodických DVD vznikne pod jeho rukama ještě dokument o Mateřské škole a speciálním pedagogickém centru Jihlava.

Tři nová DVD budou názorně ukazovat, jak pomáhat zdravotně postiženým dětem pomocí muzikoterapie a cvičením na trampolíně. Pomáhat budou patnácti stovkám zdravotně postižených dětí z Vysočiny, jejich rodičům a pedagogům.

autor: ost
Spustit audio